Jmenuji se Katka. V říjnu jsem oslavila 33 let. Bydlím se svou rodinkouna venkově. Jsem máma dvou holčiček Terezky a Aničky. Snažím se věnovat všelijakému tvoření, zvelebování našeho bydlení a snad konečně i zahrady. Mám ráda staré věci, přírodní materiály - prostě vše, co dokáže pohladit po duši. Snad se vám tady bude líbit. :)

pátek 25. června 2010

Kmínový chléb pečený v římském hrnci

Tak jsem to dnes konečně zkusila. A musím říct, že už jinak chléb péct nebudu. Je úplně jiný než chlebík z pekárny. Jestli chcete vědět o tomto pečení víc, mrkněte na tento odkaz: http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php?d=559

čtvrtek 24. června 2010

Vzkazník do kuchyně

Za dopolende jsem stihla ještě jednu tabulku. Už má své místo v kuchyni.

Včerejší tabulkování

K večeru jsem si vytáhla dlouho odkládané sololitové destičky a natřela je tabulovou barvou. Jednu cedulku už dnes odnesl holoubek k Liberci - k Janince Levandulce :)

Stáneček

Od zimy tu byl opuštěný. Stánek na rohu naší ulice. Je to pár týdnů, co se v něm zabydlely letničky a s nimi příjemná paní. K letničkám se přidal květák, kapusta. Pak přísady. Hurááá....
Dnes jsem si ve stánečku koupila nádherné brambůrky a dala se s paní do řeči. Konečně se našel někdo s výborným nápadem. Paní kontaktovala pěstitele z okolí a bere od nich zeleninu a bude i ovoce. O zákazníky nemá nouzi, neustále je u ní plno. Maminky s kočárky, lidé co jdou z vlaku.
Už nebudu odkázaná na předraženou zeleninu ze zdejšího obchodu.

středa 23. června 2010

Recyklace

Terezka usnula, tak jsem se mohla alespoň pustit do předělávek. Včera jsem přemýšlela, co udělám s košíkem od jahod, který se mi líbil a bylo mi líto ho vyhodit. Večer jsem si sedla na zahradu a zbytkem bílého latexu jsem košíček přetřela.Na fotce je už ve fungl novém kabátku :) Půjde do ložnice, ze stejného materiálu mám ušitá srdéčka. Bude to k sobě pěkně ladit.

Lehká polední mňamka - Fusilli s ricottou a bazalkou podleApetitu

V novém Apetitu jsem opět našla hodně skvělých receptů. Dnes jsem měla možnost jeden vyzkoušet. Chlapi si hodili na gril nějaké klobásky, ale já si raději udělala tyto těstovinky.
Fusilli s ricottou a bazalkou
Rozmixujte 2-3 hrsti lístků bazalky, 10 loupaných mandlí, malý stroužek česneku, 3 lžíce parmazánu, 3 lžíce mléka (nedávala jsem), 3 lžíce smetany ke šlehání, sůl a pepř. Tuto směs promíchejte s ricottou utřenou s 50g másla.
Vše smícháme s uvařenými těstovinami. Přidala jsem plátky parmazánu.

čtvrtek 17. června 2010

Gitule

Nedalo nám to. Po včerejší návštěvě našeho kamaráda, který si přivezl šťěně - nalezenečka, jsme se dívali na stránky nejbližších útulků. A výsledek:
Jmenuje se Gitule, má 3,5 měsíce a přivezli jsme si ji z přerovského útulku. Bonča má kámošku.

středa 16. června 2010

Vítejte u nás

Už jsem dlouho neměla nic na dveřích. Tak jsem si - jak jinak než z Keraplastu - udělala tyto andělská vítací křidélka.

Ty jsi má levandulová

Dočkala jsem se. Konečně letos krásně kvetou. Sice jsem se bála, že po mém jarním sestřihu z levandulek nic nebude, ale naopak. Krásně obrazily a hlavně jsou košatější. Mám zatím asi šest rostlinek v zemi, budu postupně dokoupím další. V záhonku mám zakomponované keramické koule, které jsem si dělala v keramice. Jsou hvězdičkové, ale bylo mi líto je schovat a vytáhnout opět až na Vánoce. Dělají mi parádu i teď.
Modráček jsem našla v dřevníku, nikdo se k němu nehlásil. Adoptovala jsem ho :) Opět jsem propadla kouzlu Keraplastu, tak z něj neustále něco vytvářím. Zkusila jsem i takovéto levandulkové zápichy.

Mám nové kámošky

Říkám jim prostě "holky" :) Je jich šest a rychle se u nás zabydlely. Pořád jsem si myslela, že to táta s těmi slepičkami myslí jen tak ze srandy. Jenže k narozeninám mu bratr nadělil šest kousků. Doufám, že je to konečné číslo :)) Bonča se s nimi už skamarádila, řekla bych, že jim vegetuje v kurníku. Asi si ho plete s boudou.
Chtěla jsem "holky" vyfotit, ale jsou hromadně zalezlé v rybízu. Tak, alespoň vkládám tyto bleskovky.