Jmenuji se Katka. V říjnu jsem oslavila 33 let. Bydlím se svou rodinkouna venkově. Jsem máma dvou holčiček Terezky a Aničky. Snažím se věnovat všelijakému tvoření, zvelebování našeho bydlení a snad konečně i zahrady. Mám ráda staré věci, přírodní materiály - prostě vše, co dokáže pohladit po duši. Snad se vám tady bude líbit. :)

neděle 26. srpna 2012

Nedělní pečení

Je nedělní dopoledne, venku prší a holky honí mlsná a já měla čas a náladu na pečení sušenek. Nalistovala jsem svůj oblíbený recept na celozrnné sušenky. Jsou rychlé a holkám moc chutnají. Chuť celozrnné mouky dá sušenkám oříškový nádech. Někdy dávám karob, ale tentokrát jsem ho vyměnila za domácí meruňkovou marmeládu. 

A tady je recept:

250g Hery nebo másla
30g  hnědého cukru
330g celozrnné mouky jemně mleté
mléko 
marmeláda, kakao, karob - podle chuti 

Měkký tuk smícháme s moukou a cukrem,  těsto se lépe zpracuje, když do něj přidáte trochu mléka. Můžeme přidat kakao nebo karob.  Z hotového těsta uděláme váleček, ze kterého pak tvoříme kuličky nebo placičky. Můžeme ozdobit marmeládou.
Pečeme při teplotě 185st. cca 10 minut.

2 komentáře:

  1. Ahoj Kačka, objavila som Tvoj blog a hneď aj zaujímavý recept na sušienky. Môžeš mi vysvetliť, čo je to ten karob?
    Krásnu nedeľu.
    Emily

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Emily, velmi děkuji za Tvou návštěvu. Karob prášek, který se získává ze Svatojánského chleba. Používá se jako náhrada kakaa při potravinové alergii. Moje nejmladší dcera nemůže kakao a tak používáme karob.
      Jestli chceš, tady si můžeš přečíst moc hezký článek právě o karobu: http://www.celostnimedicina.cz/karob-jako-zdravejsi-alternativa-kakaa-nebo-cokolady.htm
      Krásný den a zase někdy :) Katka

      Vymazat